Achtergrond

 

Task Switch B.V. is een consultingbureau in 2001 opgericht door Ger Schoeber. Task Switch B.V. bundelt een degelijke ervaring op gebied van technische architectuur van embedded en real-time systemen met kennis van organisatie, project management en human resourcing. Deze kennis en ervaring is opgedaan bij tal van bedrijven in Nederland die zich richten op de ontwikkeling van professionele en consumenten producten. Voor al deze producten geldt dat ze meerdere disciplines in zich verenigen. Denk aan hardware, mechanica, fysica en chemie. Het is een smeltkroes die de uitdaging in zich herbergt voor de ware technische engineer.

 

Zoals de naam Task Switch B.V. reeds aangeeft, kenmerkt dit bureau zich met uitstek vanwege het oog voor de business opportunities voor haar klant. Het is niet voldoende om slechts aandacht te hebben voor het technische aspect, hoe groot de uitdaging daarin ook is. Task Switch B.V. profileert zich door expliciete aandacht en interesse voor de markt van de producten, voor de kosten die de ontwikkeling van die producten met zich meebrengen, en zeker niet in het minste voor de organisaties en haar mensen die deze producten creëren.

 

Inmiddels heeft Task Switch B.V. opdrachten uitgevoerd voor  Nedinsco (System Engineering training & begeleiding), Vanderlande Industries (Project coaching & begeleiding), Ordina Technical Automation (Opzetten en begeleiden Compentence Clusters), Impact Valley (architectuur proces en roadmap), Neopost Logistics Systems (ATAM architectuur assessment, ism Sioux), Embedded Systems Institute (docent SARCH en ESA-stakeholders/software), Philips CE (verantwoordelijk voor systeem architectuur van remote controls voor home theatre systems), Dräger Medical (opzetten, faciliteren en rapporteren project evaluatie), Sioux (ondersteuning bij Machine2World® Business Impact Analyse),  ICT Embedded (opzetten Masterclass Architectuur), Priva (opzetten architectuur voor nieuwe generatie), Fourtress (coaching), Océ Technologies (ATAM architectuur assessment), Dräger Medical (workshop), Philips (management en architecting ondersteuning en project control), Philips Semiconductors ICE (managementpresentatie), ALVA (opzetten en faciliteren evaluatieworkshop) Philips (management en architecting ondersteuning en daarnaast meerdere evaluatie workshops), Ordina TA (coaching), Esprit Management & IT-Services (projectmanagement ondersteuning), Philips CTT (docent SARCH en ESA-stakeholders in Ehv, India, Frankrijk, Oostenrijk) en de Hogeschool van Utrecht (gastcollege). Dit naast het leveren van redactionele bijdrages in de vorm van publicaties in PT Embedded, Computable, het LAC 2003, Bits&Chips en Electronica.

 

Consultant en eigenaar van Task Switch B.V., Ger Schoeber, is zijn loopbaan in 1984 begonnen bij Philips I&E. Aldaar is de basis gelegd van zijn praktische kennis van real-time systemen door zijn bijdrage aan de ontwikkeling van DRM System®, een gedistribueerd real-time operating system voor de professionele markt. Aansluitend heeft hij zijn carrière voortgezet bij High Tech Automation. Via dit software huis, sinds enige jaren opgenomen binnen de Ordina holding, zijn de technische en management vaardigheden verder uitgebouwd door bijdrages aan projecten bij Philips in Hilversum (PTDSN) en Eindhoven (Semiconductors), Océ R&D, Dräger Medical Electronics, Pepperl & Fuchs (Honeywell), Vanderlande Industries en Alcatel. De projecten betroffen embedded software voor snelwegsignaleringssystemen, laserprinters, diverse patiëntmonitoren, Fail Safe Control® systemen, bagagetransportsystemen, postsorteermachines, set-top boxes en digitale TV. Dit, aangevuld met diverse management en technische consulting functies binnen High Tech Automation en Ordina Media.

 

home: www.task-switch.nl