Task Switch

 

Een task switch of context switch kan typisch optreden wanneer enerzijds een hogere prioriteit taak runnable wordt, of wanneer er een taak met gelijke prioriteit runnable is en het tijdslot voor de huidige taak ten einde loopt. Vaak zien we dat in real-time embedded systemen gekozen wordt voor pre-emptive scheduling, hetgeen betekent dat een lopende taak door het operating systeem onderbroken kan worden om een andere taak processortijd te gunnen.

Task switching stelt een systeem in staat om meerdere taken "parallel" uit te laten voeren door een enkele processor. We noemen een dergelijk systeem multi-processing. Dit in tegenstelling tot multi-processoring, wanneer een systeem ook daadwerkelijk over meerdere processoren beschikt en taken derhalve over meerdere CPU's verdeeld kunnen worden.

 

In een multi-processing systeem gedraag de CPU zich als een kameleon. Van tijd tot tijd (denk hierbij aan milliseconden), verandert de processor van "kleur" en presenteert zich met een andere taak.

 

Dit gedrag is ook zeer herkenbaar voor de Task Switch B.V. consultant, die zeer wel in staat is om van tijd tot tijd (denk hierbij aan uren of dagen), zich ten volle in te zetten voor één van de opdrachten die op dat moment actueel is. We zien het als vanzelfsprekend dat de consultant zich direct de "kleur" van de opdrachtgever aan kan meten om volledig mee te denken vanuit het standpunt van die opdrachtgever. Weliswaar aangevuld met de brede expertise die de consultant in de loop der jaren heeft opgedaan.

 

home: www.task-switch.nl